maandag 2 januari 2012

De vlam in je taart

Het grande dessert van het kerstmenu was een geflambeerde flensjestaart met appel. Een succesvolle flensjestaart begint met jawel, goede flensjes. Niks geen koopmans-fles maar echt beslag met eiwitten, cointreau en vanille dat even moet staan voor je het kunt gebruiken. Bak de flensjes, stapel ze op met er tussen de eveneens zelfgemaakte appelcompote en amandelen.

Bestrooi het laatste flensje met suiker en zet je taart nog een half uur in de oven om goed warm te worden. Je kunt het dus al van te voren maken. Als je taart op tafel staat, overgiet je hem met warme calvados en flambeert de boel. Let vooral op dat je calvados niet over de tafel stroomt, want dan staat alles in de hens...



Snij de taart in puntjes zoals bij een gewone taart, niet te groot want het vult als een baksteen. Maar als je een 'sucker' voor toetjes bent zoals ik is het een feestje!

1 opmerking: