dinsdag 24 januari 2012

Little V

In 2007 zijn mijn vent en ik een maand naar Vietnam geweest. Naast dat het heel mooi land met vriendelijke mensen is, kun je er ook heerlijk eten. Met noedels en rijst (natuurlijk), lekker veel garnalen, koriander, gember en vissaus. Heel Vietnam, en dan overdrijf ik echt niet!, ruikt naar die vissaus. Een behoorlijk naar luchtje van wat de visboer in Asterix en Obeliks noemde "vis die al een tijdje de zee niet gezien heeft".

Ondanks de vissauslucht, kun je heel lekker Vietnamees eten. En nee in Vietnam piekeren ze er niet over om wat wij Vietnamese loempia's noemen op te eten. Net zo min als Chinezen babi pangang eten... Die vissaus is bijvoorbeeld heel lekker om je ongebakken loempia's in te dippen. Van rijstpapier rollen ze dan een loempia met noedels, tauge, koriander, munt, citroengras, garnalen en meer van dat lekkers. Soms krijg je ze kant en klaar, soms krijg je allemaal schaaltjes en kun je ze zelf maken.


Een ander heel Vietnamees gerecht is de tafel-bbq. In geen grote ruimte staan allemaal piepkleine tafeltjes, met kaboutertuinstoeltjes waar hele groepen Vietnamezen hun weekend inluiden. Naast je tafel een grote emmer met koud water en flessen bier. Op de tafel een bbq waar je schalen met vlees voor kunt bestellen. Bijvoorbeeld stekelvarken en wild zwijn.




In het centrum van Rotterdam, vlakbij de Blaak zit een Vietnamees restaurant, Little V. Je kunt daar echt authentiek Vietnamees eten, (wel op gewone grote mensen stoelen) voor niet al te veel geld. Wij waanden ons in 1 hap terug in Hue. Zeker een aanrader dus!

1 opmerking: