dinsdag 20 maart 2012

Grootmoeders fricassee

Ik dacht altijd dat fricassee een soort schnitzel was en sloeg recepten met het woord fricassee erin dan ook meestal over. Niet meer doen! Fircassee is een smoor gerecht van kip, die eerst is gebakken voor hij in de sudderpan ging. De world famous Coq au vin, is ook een fricassee. Wist ik veel!

Mijn fricassee recept heette grootmoeders fricassee. Dat klinkt op de een of andere manier altijd goed. Onderdeel van eht recept zijn gesmoorde champigons (niet zo heel moeilijk) en gesmoorde zilveruitjes (best lastig). De zilveruitjes zijn vooral lastig te kopen. Blijkbaar zat ik buiten het seizoen. Geen nood, de groeteboer had ook cipolini's. Kleine Italiaanse uitjes. Ook helemaal niets mis mee. Al met al sta je weer een tijd in de keuken, maar zodra het op je bord ligt, ruik je al dat het de moeite waard is geweest. En als je het dan in je mond stopt.... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten