dinsdag 3 juni 2014

Tonijn tartaar met romige groente en wasabi mayonaise

Dit voorgerechtje, of licht hoofdgerecht, is niet moeilijk om te maken maar wel ontzettend lekker! Ik heb het recept van een kookworkshop die ik eens gevolgd heb.

Wat heb je er voor nodig?
Goede, verse tonijn
Zoute soja (kikkaman is heel lekker en gewoon bij Albert Heijn te koop)
Taugé, klein handje
Haricot verts, klein handje
Bosui, een of twee
Slagroon, een eetlepel of twee
Mayonaise
Wasabi

Hoe simpel te bereiden
Blancheer de boontjes, maakt de bosui en taugé schoon en snij ze in ongeveer dezelfde lengte. Roer er wat zout en peper en slagroom door. Roer een beetje wasabi door de mayonaise. Niet te veel want het is echt heel scherp! Snij de tonijn in kleine blokjes en doe er wat soja saus doorheen.

Leg alles mooi op een bord en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten