maandag 2 juli 2012

Risotto met ...

Risotto. Als je het te veel roert wordt het een grote smurrie-brei. Als je het niet roert, een soort pannenkoek die zit vastgekoekt op de bodem van he pan. Kortom, een best wel gevoelig projectje. Maar oh zo lekker! Je kunt er ook gewoon van alles ingooien, wat er maar in het seizoen is. Deze tijd van het jaar is bijvoorbeeld ideaal voor risotto met asperges. Beetje ui smoren in boter. Risotto meebakken en dan de risotto garen in het kookvocht van de asperges. Uiteraard afmaken met wat zout, peper en parmazaanse kaas.

Een andere goede optie is de risotto met paddestoelen. Bij de toko heb ik een enorme zak gedroogde paddestoelen gekocht. Die zijn honderd keer goedkoper dan de excellent zakjes bij de appie. En of je nou echt het verschil proeft tussen een Chinese en een Italiaanse paddestoel... De paddestoel dus, weken in kokend water, uitknijpen en het vocht gebruiken om de risotto in te garen. Ook weer de boter en uitjes om mee te beginnen en op het laatst gebakken champignons of ander paddestoelen er door heen. Kan bijna niet misgaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten