vrijdag 5 september 2014

Corn on the cob

Nog een heerlijk buiten-kook-gerecht is de maiskolf. Oftewel corn on the cob. Iedere keer als we in Amerika boodschappen gingen doen, belandden er weer maiskolven in het karretje. Want wij vonden de mais zo lekker dat we dat minimaal drie keer in de week aten. 

Koken op het vuur
Na een paar maanden kamperen, waren we heel goed in vuur maken. Eerst kleine aanmaakhoutjes maken. Met wat papier steek je dat aan waarna er grotere blokken op kunnen. Ideaal om te koken, warm te blijven en tegen de muggen!

Mais koop je gewoon met de bladeren er omheen. Daardoor kookt 'ie in zijn eigen vocht en blijft de mais fantastisch zoet! De mais moet wel vers zijn, want anders gaan de bladeren in de fik als je ze op het vuur legt. En dat is niet de bedoeling. Na ongeveer een uurtje is de mais klaar. Beetje boter er op en smikkelen maar. Heerlijk met een enorme steak van de BBQ.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten