maandag 5 januari 2015

Confit van eendenbeen

Geconfijte eendenbout, klinkt goed toch? Ik ben fan van geconfijte dingen en van eend. Al is deze confit niet met suiker:-) Het is langzaam in eendenvet gegaarde bout, even gegrild. Je kunt ze ook al geconfijt kopen, maar dat is natuurlijk nix voor mij. Volgens het recept moest de eend eerst gepekeld worden en daarna licht afgeborsteld. Nou dat doen we dus niet meer! Het zout wat er nog op zat toen ik het in het vet deed, zat er nog op toen ik het eruit haalde. Ik had de hele avond dorst!!!

Met zoete aardappel
Er bij had ik gemaakt: gegrilde tomaatjes, sla, zoete aardappelpuree en zoete-aardappelchipjes. Die laatste is echt heel makkelijk. Gewoon met je dunschiller plakjes maken en ze een paar minuten onder de gril. Hou het wel heel goed in de gaten, want bij mij was de helft al half verkoold na 3 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten