donderdag 3 mei 2012

Marrokkaanse verwennerij: Bisteeya

In mijn kookboek 'Marokkaanse lekkernijen' staat het recept voor Bisteeya. Een traditioneel gerecht dat vooral met bruiloften en feesten wordt gemaakt. Het is een taart van filodeeg met een vulling van kip, kruiden, amandelen, kaneel en poedersuiker. Ik had het al een keer gegeten in een Marokkaans restaurant, maar het nog nooit zelf geprobeerd. Het leek me nogal ingewikkeld namelijk.


Toen ik en tijdje geleden bij mijn vriendinnetje in België ging eten, maakte zij bastilla, een recept uit de Allerhande. Tot mijn grote vreugde bleek het een variant van de bisteeya te zijn en nog beter, het was helemaal niet moeilijk! Dus ik ging zelf ook aan de slag. Met een couscous van verschillende groenten (volgens het recept moeten er 7 in, ik had niet alles in huis en deed de versie met 5). Ik dacht zo'n grote taart, die eten we vandaag met visite en dan morgen met z'n tweeën nog een keer. Maar nee hoor, het 'nadeel' van heel lekker koken is dat alles vaak op gaat. De dag erna stond ik dus gewoon weer in de keuken, wat ik ook niet erg vind.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten