donderdag 17 mei 2012

Gerookte kip

George Calombaris, ja die van masterchef Australie, deed een keer voor hoe je kip en vis kunt roken. Thuis. Je neemt een wok. Diet daar aluminium folie in. Schep daar rijst, rietsuiker, houtjes en earl grey thee op. Zet op het fornuis met de deksel er op. Rook je kip op een rooster in de wok. Klinkt makkelijk toch?

Nou dat is het niet! Ik heb geen wok met deksel om te beginnen. Mijn ovenroostertje past niet in mijn pan. Kortom, ik begon met een achterstand. Mijn oplossing was een grote soeppan bekleden met aluminium folie. Daar de ingedienten op scheppen. In het midden een steekring en daarop een dimsum mandje met de kip.



Ik begon met een klein stukje kip. Dat leek best te lukken, dus ik deed de rest van de kipfilet er ook in. Die liet ik iets langer zitten. Het resultaat? Een huis dat ruikt naar een nablusactie van de brandweer tijdens een veteranendag. Zo van het gaat allemaal niet zo hard maar we pruttelen nog wel wat. En kip die dus smaakt als of ie heel lang op een bijna-brandende of bijna-uit-zijnde bbq heeft gelegen.
We aten dus salade met geitenkaas. De kip gaat met grote excuses van mijn kant de prullenbak in en ik beloof het niet meer te proberen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten