
Het is nu het seizoen van sinten, pieten en kerstfrutsels. Vlinders zijn nergens te bekennen. Gelukkig nog een achtergebleven pakje met paarse bloemetjes kunnen scoren. De zilveren glitter suiker kwam niet zo mooi uit de verf als gehoopt, maar zag er in het potje al wel gezellig uit. En voorpret is ook belangrijk!
Toen de lavendelslagroom. Als je taart nog 2 dagen mooi moet blijven, wil je geen kleffe uitgezakte toefjes zien. Dus ik in het cupcake kookboek van mijn collega zoeken hoe zij toch die mooie toefjes maken. Boterceme met chocolade. Omdat de taart zelf al een halve overdosis chocolade was wilde ik er echt een roomtoef van maken. Daarom de botercreme en stijf geslagen lavendelslagroom gemixt. In mijn angst om uitlopende slagroom te hebben, heb ik hem overklopt (denk ik). Want toen ik de room uit de spuitzak op de taart aanbracht, liep er vocht uit mijn korrelige toefjes. Niet het meest smakelijke gezicht ooit, maar de smaak was wel prima.
Volgende keer dus botercreme met lavendel met witte chocola proberen, of een zakje klopvast in de slagroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten