Ik ben dol op citroentaartjes en toen ik van
de week bij masterchef USA een afvalproef zag waarin ze een lemon-merengue-pie
moesten maken, begon het te kriebelen. Ik heb deze al eerder in het groot
gemaakt en die was heerlijk. Deze keer heb ik kleine taartjes gemaakt.
Makkelijk om te delen, met bijvoorbeeld verhuizende nichtjes.
Het was duidelijk dat ik al een tijdje niks
gebakken had, want ik moest het recept voor het deeg opzoeken. Op de een of
andere manier had ik de verhoudingen niet goed gedaan. Komt vast doordat ik
eetlepels boter nooit goed kan inschatten. Resultaat, veel te veel boter
waardoor mijn vormpjes met stukjes bekleed werden en de randen inzakten.
De lemoncurd en de merengue gingen wel goed
gelukkig. Mijn taartjes kwamen een beetje brokkelig uit de vorm en smaakten
fantastisch! Alleen had ik, weer een beginnersfoutje, twee taartjes in de vorm
in de koelkast gezet. En als dan de boter weer stolt, krijg je hem nooit van
zn-lang-zal-ze-leven meer uit de vorm. Toen ze maar au bain marie een beetje
opgewarmd en jawel, ze kwamen er zonder morren uit!
Je keuken, of in ieder geval de mijne, ziet er
na afloop uit als een slagveld, maar dat ben je al lang vergeten als je je
tanden in een taartje zet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten